KURUMSAL
21.Mart Pazartesi günü Afader Afad Gönüllüleri Dağcılık Eğitim Turizm Spor Yardımlaşma Derneği olarak Yanan Ormanlarımızın yerine FİDAN DİKİMİ yaparak GELECEK NESİLLERİMİZE NEFES OLDUK
Isparta Valiliği müsadeleriyle, Afader Afad Gönüllüleri Derneği Genel Merkezi olarak, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Isparta Belediyesi, Sütçüler Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Afad İl Müdürlüğü iş birliği ile Sütçüler Çandır Yazılı Kanyon mevkiinde Fidan Dikimi etkinliğimizi yaptık.
Etkinliğimizde görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen müsadeleriyle Otobüs, Sütçüler Belediye Başkanı Sayın İsmail Yurdabak müsadeleriylede Kumanya ihtiyaçlarımız karşılanmıştır. Sütçüler Orman Üşletme Müdürlüğü Çandır İşletme Şefliğince Fidan ve Çapa, Kazma ve Su ihtiyaçlarımız temin edildi. İşletme Şefi Sayın İbrahim Gülmez ve ekibi dikim(yanan orman) sahasında bizlere uygulamalı olarak Fidan dikimi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir eğitiminden sonra Fidan Dikimine başlanıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Erhan Baydur müsadeleriyle Çandır İlköğretim Okulundan 30 öğrenci ve öğretmen Fidan Dikimi yaparak geleceğe Nefes oldular.
İl Emniyet, İl Jandarma ve 112 çalışanları da Fidan dikimi yaparak Geleceğe umut oldular.
Sütçüler Orman İşletme Müdür Vekili Sayın Şaban Ulaş ve Çandır İşletme Şefi Sayın İbrahim Gülmez'in ve ekibinin AFADER ailemize göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.
HER AFETTE AFADER AFAD GÖNÜLLÜLERİ VARDIR SLOGANIMIZLA ÇIKTIĞIMIZ YOLDA BUGÜN, Fidan Dikimi etkinliğimize, Derneğimiz Genel Başkanı Mehmet Bilir, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Karakaya,Sayman Mustafa Badur, Kadın Koları Başkanı Sayın Ülkü Metin, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice Asuman Coşkun, SDÜ Jeoloji Bölüm Başkanı Emekli Prof. Dr. Mustafa Kuşçu, Dernek üyelerimiz ve çok sayıda davetlimiz katıldılar.
"Eskiden yeryüzünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplıydı. İnsanların bilgisizlikleri nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkırlar, çoraklaşan topraklar, çöller aldı. Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Ormanlara en büyük zarar insanlardan gelir, insanlar orman işletmelerinden izin almadan, çıra yapmak, reçine çıkarmak için ağaçları yaralarlar. Tarla açmak, yerleşim yeri kurmak, hayvanlara otlak yeri açmak için ormanları yok ederler. Ateşin söndürülmeden bırakılması sigaranın söndürülmeden atılması, koskoca bir orman alanının yanıp kül olmasına neden olur. Yanan ormanın yerine yenisinin yetiştirilmesine bir insanın ömrü yetmez.
Ülkemizde ormanların korunması, ağaçlandırma işleri Cumhuriyetin ilanından sonra ele alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı kuruldu.
Haftanın bir günü Ağaç Bayramı olarak kutlanır. Uygun alanlar ağaçlandırılır. Yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır. Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Bu nedenle 21 Mart. Dünya Orman Günü her yıl kutlanmaktadır. Bizler de çevremizdeki ağaçların dallarını kırmayalım, fidanları sarsmayalım. Ağaçları zararlı hayvanlardan koruyalım. Yeni fidanlar dikelim. Bu etkinliklerimizi yaşam boyu sürdürelim."